Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2012 19:31 - ОШО мъдрости
Автор: prosvetlenie Категория: Други   
Прочетен: 2290 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.12.2013 08:52


 

     “Днес когато Светът е на Прага на
Самоунищожението, единствената възможност е хората да бъдат убедени – не чрез интелекта, а чрез вашите големи Сърца, чрез вашата Любов-да оставят този стар свят да умре, и да направят място на идващия Нов Свят с нови Ценности. Няма да имате друга такава възможност. В миналото никога не се е появявала такава възможност. Сегашната не бива да се пропуска.”
............

“По време на бедствия човек разбира ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА такава, каквато е. А тя е винаги крехка и хората непрекъснато са в опасност. Но вие продължавате да мечтаете, да си представяте хубави неща в идните дни, в бъдещето. В моментите, когато опасността е близо, изведнъж разбирате, че бъдеще може и да няма, че може да няма Утре, а това е единствения миг, който ви е отреден.
И така, по време на бедствия човек разбира много неща. Тогава не става нищо ново на света; просто СЪБИТИЯТА те карат да разбереш света такъв, какъвто е – ДА СЕ СЪБУДИШ. Ако осъзнаеш това, можеш да се превърнеш в буден човек – в Буда”.

...............
“Новата Човешка Личност няма да се заблуждава, че всички човешки същества са еднакви. Те не са-те са уникални, което е много по-висша идея, отколкото равенството. Макар, че Новите Хора няма да бъдат еднакви, те ще имат еднакви възможности да развиват своите способности, каквито и да са те.
Няма да съществуват никакви бракове. ЛЮБОВТА ще бъде единствения ЗАКОН. Децата ще бъдат част от Комуната и само Комуната/Общината/ ще решава кой е способен да бъде Родител. И това не бива да бъде случайно. То ще бъде съобразено с нуждите на Майката-Гея.
Новото Човечество ще има Екологическо Съзнание, според което хората не бива да бъдат завоеватели на Природата. Те трябва да живеят в хармония с нея и да я обичат. Няма да има нации и държави. Ще има само едно ефективно световно правителство.
Новият Човек е една абсолютна Необходимост. Старият е мъртъв или си отива… той не може да оцелее дълго при новите енергийни вибрации на огнената Любов. А ако не можем да създадем Ново Човешко Същество, тогава Човечеството ще изчезне от лицето на Земята.”

.....................................

 

 

“Духовната революция в човешкото съзнание е едно от най-значителните предсказания по отношение на което някои Пророци се обединяват и в което виждат начин за оцеляване на Човешкия род. Не е ясно каква ще бъде действителната форма на Новото Човечество, което ще се появи на Хоризонта според тези предсказания; и Пророци и Мистици и Медитатори намекват, че това няма да бъде само генетическа мутация, нито пък изцяло психическа и духовна промяна на Съзнанието.
Новият Човек – Хомо Спиритуалис – е по-скоро предписан колективно от Пророците, който ще бъде способен да плува по течението на Хаоса и Реда в парадоксалното хилядолетие на Водолея. Той/Тя ще бъдат едновременно Учени и Мистици”.
..........................

Според Пророците Времето за раждането на Новото Човечество изтича. Раждането трябва да стане още в този момент чрез Духовен бунт срещу Миналото. Човечеството е обречено да преживее КАТАРЗИС-психически срив, който може да се превърне в психически пробив или Апокалиптичен крах. Изборът е негов.
Малко хора върху Планетата ще успеят да оцелеят след предстоящото глобално самоубийство на Човешката раса и това ще бъдат-Д уховните Бунтари, които ще разчитат само на Съзнанието; будни, грижовни, любящи и готови да скъсат напълно и безусловно с Миналото, готови с детска непорочност да дадат начален тласък на Новия Човек и Новото Човечество.
Духовните Бунтари или Енергийните Терминатори несъмнено ще бъдат малцинство поне в Началото. Те няма да поощряват култа към смъртта и небесния рай, характерни за днешната религиозна мисъл. Те ще живеят така пълноценно и пълнокръвно, сякаш небесният рай е вътре в самите тях, а не някъде в задгробния свят. Те ще свалят от виртуалния пиедестал и оковат във вериги тъмничаря на Човешката раса, наречен Бог с главно Б. Така ще се освободят от оковите на националната самоличност, за да станат Граждани на Планетата и Галактиката.
Ето защо появата на Духовните Бунтари – тези бъдещи чужденци сред Настоящето – предизвикват панически страх, подозрение и тотално отхвърляне и оклеветяване. Тези Енергийни Терминатори не ще могат да бъдат контролирани от Свещеници и Политици, още по-малко ще могат да бъдат манипулирани. Те не ще молят за Любов и Щастие, тъй като самите те ще бъдат олицетворение на Любовта и Щастието. Сред един самоубийствен свят, техния Начин на Живот ще разобличава неоспоримо катастрофалната деградация, която Човечеството трябва да осъзнае и преодолее, ако иска да оцелее.
Ако мощната духовна вълна на Гея в периода между 2000 и 2012 г. доведе човешката мисъл до степен на всеобщо безумие, то единствените хора, способни да преодолеят ускоряващият се Апокалипсис и преживеят трансформиращата се Планета, ще бъдат именно Духовните Бунтари.
БУНТ е дума, която хората са програмирани вече хилядолетия да възприемат в отрицателен аспект, също както и Апокалипсис. И все пак БУНТ – това е прякор на У Р А Н, най-големият враг на програмирането. БУНТЪТ е най-същественото съдържание на Новата Епоха на Водолея”.
..................

“Цялата ви човешка история е изтъкана от чудовищни престъпления – човек срещу човека, човек срещу Природата. Какво сте пра¬вили тук досега ? Защо се стремите да оцелявате ? Вие сте тук вече от 10 хиляди години и какво сте свършили ? Можете ли да оправдаете престоя си на Земята с това, че творчески сте обогатили живота си. Дали той е станал по-щастлив, по-мирен, изпълнен с повече любов ? Нима сте се променили към по-добро ?
Какво друго сте вършили през тези 10 хиляди години освен убийства, кланета, зверства и все в името на красиви и благородни лъжи: В името на Бога, В името на Любовта, В името на Религията и на Красивото райско бъдеще. Изглежда, че искате да убивате и да разрушавате а си търсите умствени оправдания за това.
Всичките ви институции всъщност работят във вреда на хората и бъдещето. Вие произвеждате алкохол, тютюн, наркотици, оръжия за масово унищожение – все неща, които деформират и унищожават хората, а вие с вашите извратени мозъци твърдите, че това е прогрес.
Може би тази Човешка Раса ще бъде по-добре да се самоунищожи. Може би цялото човечество не ще успее да оцелее, но малко Избраници могат да бъдат спасени. И това ще бъде достатъчно!”

ОШО
 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: prosvetlenie
Категория: Други
Прочетен: 479381
Постинги: 167
Коментари: 113
Гласове: 542
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930