Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2012 20:01 - Реинкарнация.Инкарнация.Въплъщение.
Автор: prosvetlenie Категория: Други   
Прочетен: 4546 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 31.05.2012 09:18


Всички сме чували за процеса на прераждане ... Това е доста нашумяло учение, дошло при нас от изток, където казват, че душата след живота не отива в ада или рая, или на Страшния съд, и къде ли другаде още, а просто се преражда отново на земята. В какво ще се прероди, това зависи от начина, по който душата е изживяла живота си.

Сега нека да тръгнем от началото.

Ние представляваме космоса (вселената или дори самия живот) като цяло, тристепенна структура: Светът на Яви, Нави, и Прави.


Яви - Реалността - това е нашия телесен свят, ... свят на физическо въплъщение и наличие на плътна материя.

Нави- светът на тънката материа, изтъкана от фините енергии и енергийни структури (подобни на астралния свят). Това е като слой между световете на Яв и Нав Ра и всички, които са родени в Прав, в Navi се формират и влизат в Яв (явяват ни се)

Прави - света на първо-формата. Света на боговете и предците, фините енергии, мислите, векторите, всичко, което е било, и ще бъде. Това е самият Род, ако искате.

Младата душа се ражда в Прав като енергийноинформационен поток..Житвата е частица от живия Космос,претежаваща разу.Това е нашата съвест,нашата истанска същност.Там тя намири сили и знания.,и от там започва своето слизане по пътя на тялото дух,изградено от малки частици енергия в света на Прав.
 а после и душата, произтичаща от фини материални структури от Нави..

И едва тогава, потъвайки в средния свят, ще открием изричното си тяло. Целият този процес се нарича Въплъщение (придобиване на плът)

Процесът е до болка познат и разбираем ... Но, когато започва процесът обратно възхождение, възникват различни видове нарушения.

Да разгледаме процеса на напускане на земята (засега в общи черти):


След преминаване границата на смъртта, когато явното тяло завърши службата си, по една или друга причина, ние се освобождаваме от този костюм (поради което, славяните са изгаряли тялото, така че както бързо се сваля дрехата, така бързо и лесно да си отиде и тялото. И затова не е необходимо да се прави от смъртта, дори на най-близките хора, трагедия, защото те са в по-висок свят, и продължават да съществуват ... Трябва да се радваме за тях повече, отколкото да скърбим.).

Следваща Същност на Душата в тялото (или по-точно същността на духа в тялото, и духът са вече в организма на душата) се отправят в света Нави, където става пречистването. Пречистването, между другото, е процес, много подобен на изгаряне и за по-низшите форми може да изглежда като "Ад", с изпепеляващи огньове.За по-висшите е не повече от приятна процедура, сравнима с къпане в банята или ваната (Низшите и висшите форми са онези, които не са следвали пътя на развитие, а са поели пътя на деградация или, обратното, тези, които са се изкачвали къв върха, по пътя на развитието).

Низшите форми, тези, които са тръгнали по напълно грешен път, който те са избрали първоначално, напълно изгарят в света Нави, разпадат се на малки частици от най-добрата енергия, която отива в света на Прав, и там образува нов живот. Този процес в момента, за съжаление, е най-широко разпространен. Това е процес на пълно възстановяване - Реинкарнация (прераждане). Ти не си изпълнил своите задачи, така че напълно се прераждаш отново.


Ако душата има опит и то голям ... но не и в тези области, които са необходими за неговия растеж и развитие, то този опит не се губи. Такава душа в света на Нави, е разделена на Нави-тънки слоеве от материята, някои форми на памет, които след това, при формирането на новата душа, могат да се прикачат към нея, вече в душата, които са нужни за придвижването, и по този начин да я подхранва със собствените си знания. Това се нарича памет от минали животи, както и тези животи могат да бъдат много ... Но това не е вашия живот, това са чужди спомени на други хора. Този процес се нарича Въплъщение (вселяване). Това е нечия памет, част от нечий живот, която се вселява във вас, за да довършите тази част от опита, който тя представлява. Понякога тя може да бъде толкова силна структура, че може да причини раздвоение на личността.

Така че всички, които твърдят, че техните души са хиляди (милиони, и така нататък.) години, грешат: Това не е нищо повече от опита на другите. Самата Живатма може да бъде по-стара от Космоса, но във въплъщенията си, тя рядко излиза извън рамките на 9 до12 кръга (превъплъщения). Така че, тези два процеса могат да бъдат подчинени от много силна личност на душата, която просто е направила грешка или нещо не е завършено още ... Но това се случва много рядко.

Сега, да разгледаме възхождението (изкачването) на най-висшите същества. Тези, които са живели живота си, получавайки най-много опит, и преминавайки през всички уроци, които сами са планирани, ще се изкачат във света на Нави, ще минат през пълно пречистване, и няма да загубят своята цялост и памет. Ако на такава душа все още е необходим опит, тя придобива ново тяло, хранейки се с енергията на Нави и Прави, за да се въплъти отново и да получи новия опит. Естествено памет се изрязва с пристигането на Земята, за да не се влияе на новия опит, но такова същество може по всяко време, без дори да знае за него, да използва съхранения опит и знания, придобити по-рано.

Тези въплъщения, за получаване на опит, най-често са не повече от 3-4. Освен това, ако такава душа реши отново да влезе в света на събуждането (Яви), то тогава става въпрос за подпомагане на другите, а от 4-то - 5-то въплъщение до 7-мо - 8-мо, душата се връща като Духовен учител, наставник, който отговаря, и т.н. На 7-то въплъщение и след това тя идва за изцеление на света ... За да лекува хората и природата, за да се поддържа висшия баланс. След 9-то въплъщение души се появяват много рядко, защото това просто не е необходимо. След приключване на всички дела на земята, душата отива в цялата структура на света на Прав, където тя се нарежда, заедно с другите богове, създатели на Вселената и другите светове.

www.knlife.ru




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. prosvetlenie - Прочети Майкъл Нютон. В книгите си ...
17.06.2012 08:40
Прочети Майкъл Нютон.В книгите си той обяснява много добре реинкарнацията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prosvetlenie
Категория: Други
Прочетен: 478035
Постинги: 167
Коментари: 113
Гласове: 542
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930