Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2013 08:07 - Какво сме ние?
Автор: prosvetlenie Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1482 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.04.2013 08:07


 

Започвате да ставате осъзнат, когато видите какво не сте, когато умът ви започне да разбира, че той не е тялото. Умът ви пита: “Тогава кой съм аз? Аз ръката ли съм? Ако отрежа ръката си, ще продължавам да бъда аз. Значи не съм ръката.” Отстранявате всичко, което не сте, докато накрая остане единственото нещо, което сте вие. Това е дълъг процес на ума, който намира своята идентичност. В този процес, вие се освобождавате от личната история, която ви кара да се чувствате сигурен, докато накрая разберете кои сте наистина.

 

Накрая вие откривате, че вие не сте това, което вярвате, че сте, защото никога не сте избирали своите убеждения. Тези убеждения са били вече тук, когато сте се родили. Откривате също, че не сте тялото, защото започвате да функционирате без него. Започвате да забелязвате, че не сте сънят, че не сте умът. Ако навлезете по-надълбоко, започвате да забелязвате, че не сте също и душата. Тогава това, което намирате е толкова невероятно. Откривате, че това което сте е сила – сила, която позволява на тялото ви да живее, сила, която прави възможно умът ви да сънува.

 

Без вас, без тази сила, тялото ви ще колабира на пода. Без вас, целият ви сън просто ще се разтвори в нищото. Това което наистина сте е тази сила, наречена Живот. Ако погледнете в очите на някой покрай вас, ще видите самоосъзнаването, ще видите проявите на Живота, блестящи в неговите очи. Животът не е тялото, не е умът, не е душата. Той е сила. Чрез тази сила новороденото става дете, тинейджър, възрастен, възпроизвежда се и остарява. Когато животът изостави тялото, то се разпада и се превръща в прах.

 

Вие сте Животът преминаващ през тялото, ума и душата. Веднъж след като откриете това - не посредством логиката, не с интелекта, а защото можете да почувствате този Живот – ще откриете, че вие сте силата, която кара цветята да цъфтят и прецъфтяват, която кара колибрито да прелита от цвят на цвят. Откривате, че вие сте във всяко цвете, вие сте във всяко животно, във всяка скала. Вие сте тази сила, която движи дъха през вашето тяло. Цялата вселена е живо същество, движено от тази сила, и това сте вие. Вие сте Животът.

... из "Овладяване на Любовта"




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: prosvetlenie
Категория: Други
Прочетен: 478129
Постинги: 167
Коментари: 113
Гласове: 542
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930