Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2011 08:34 - Закон за благодарността
Автор: prosvetlenie Категория: Други   
Прочетен: 5139 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 20.04.2011 07:38


Закона за Благодарността е Космически Закон и разясняването на неговата същност е необходимо за земляните, защото нарушаването именно на този Закон води до задействане на други Закони, свързани с него, а именно Закона за Съхраняване на Енергията и Закона за Причинно–следствените Връзки.

Благодарността е тясно свързана с проявата на висшите чувства, с отварянето на сърдечния център. Благодарността – неотменима част от молитвата или сърдечният импулс, това е момент на отдаване на най-добрите енергии, излъчвани от душата.
За какво е нужно това? Преди всичко, чрез такова взаимодействие, чрез излъчване на най-добрият потенциал на душата, чрез любов и благодарност става пълно взаимодействие, установяване на контакт, съединяване на здрава основа с Висшите Светове, защото истинността и искреността не може да се замени с нищо. Ето за какво е благодарността – вашата възможност да започнете взаимодействие с Висшите Сили, с Бога, с Твореца, защото именно този импулс се явява ключ за създаване на здрава връзка, за отдаване на живота, както казвате вие, в името на Божията Воля.
Искам да поговорим за Закона за Благодарността от гледна точка на енергиите. И така, както се разбира от смисъла на понятието това е даруване на благо или както бе казано това е послание на най-добрата част от наработките на душата на този, който поражда това желание за отдаване. Защо това е толкова важно, защо благодарността се явява Космически Закон?

Преди всичко, защото, на енергийно ниво благодарността трябва да се прояви там, където е била изразходвана енергия за благодеянието. Всеки вид действие е свързано с отдаване на енергия. В мисловната дейност, несъмнено, има по-голямо отдаване на енергия, а словото се явява елемент на творящите енергии. Този, към когото е отправено словото, заредено с висши импулси, несъмнено го получава и несъмнено благодарността открива възможности за отдаване и получаване отново на необходимите енергии, влизащи в състава на всяко деяние.Искам да кажа, че висшият импулс на душата е способен да я преобрази. Той е признак на развито съзнание, на способност да се усеща потребност от развитие, на способност на балансирани реакции на всички проявления в света.

Да се благодари е възможно за всяко усилие, насочено към вас. Благодарността е възможност да насочите душата си в посока на нейното развитие. Това е възможност чрез благодарност към всички и всичко да балансирате своите енергии, предизвиквайки невиждано очистване. Именно благодарността за всичко, което получавате изключва проявата на низки чувства: осъждане, пълно неразбиране на случващото се с вас и около вас. Даже болестта може да се приеме с благодарност, ако виждате в нея възможност за себе си да изясните някакви отклонения в поведението, някакво пренасищане с груби енергии, някакво блокиране на центрове. Това посочва болестта – възможност да установите в себе си истинните и верни понятия, възможност да погледнете на своите деяния отстрани.

Защо не радост и благодарност, а болка и страдание са ви споходили? Чрез разбиране за всичко, което се случва вие ще можете да постигнете много от тайните на този свят, ще можете да разберете, че във вас е вложен потенциал за изцеление, за балансиране на жизнените позиции във всичко. Можете да положите началото на това чрез благодарност за тази възможност да познаете по-дълбоко своите възможности.
Чрез болестта при вас идва възможността за дълбоко осъзнаване на своята Същност, за преработване на следствията – както вие казвате, кармата. Обръщайки се към Твореца става съединяването ви, образно казано, чрез тънка нишка с Висшите Светове, с Духовния Космически Свят.
Много от житейските ситуации се създават като възможност да се поспрем и позамислим над действията си. И благодарността е този импулс, това послание, което създава условия за изравняване на полето, за получаване на ответен импулс от Източника. Чрез тази енергия се създават условия за избавянето от изкривяванията, за изключване на първопричината за болестта, защото по своята същност първопричини за болестите могат да бъдат само енергийни изкривявания, създаващи достъп до физическото тяло.

Закона за Благодарността действа в космическото пространство. Именно но него са построени всички взаимоотношения в световете. И тази система, този свят, който изключва задължението да изпълнява този Закон е нецивилизован по космическите мерки и сам се отделя от общуване със световете в Космоса. Затова Закона за Благодарността се явява необходимо условие за общуване с Висшите Светове, с Духовния Космически Свят.

Закона за Благодарността, на първо място, е насочен към взаимодействие на два потенциала, на съхраняването им след нужното взаимодействие и при това, на проявяването на висшите качества на душата, насочени към развитие. Възможно е това, което ще кажа да не предизвика разбиране във вас, но благодарността е насочена към стремежа за развитие, това е този импулс, посочващ на осъзнатата и устремена душа, нейните пробудени възможности.

Благодарността към Твореца за всичко, което ни е дал е първа стъпка за установяване на истински отношения на доверие с Него, даряващ ви живота. С Благодарност към Твореца е изпълнен Света. Ние се намираме в състояние на постоянна благодарност, създаваща пълно единение, безусловна връзка с Твореца. По своята Същност, аз се явявам проводник на Енергиите на Твореца чрез проявената благодарност и чиста Любов към Него и се обръщам към тези, които търсят и не могат да намерят. Търсете в тишина, в тайника на сърцето си, в душата си. Търсете Истината. Тя се крие в най-простите проявления, неизпълнени от вас.
Вие имате изключителната възможност да балансирате и изчистите своето поле по пътя на осмисляне на всичко ставащо, по пътя на съединението с Твореца. Ще я използвате в пълна мяра или ще я оставите за накрая, първоначално обръщайки се към лечители и тези, които използват енергиите на ниските слоеве?

Животът ви може да се измени чрез познаването на Космическите Закони тук, на Земята като възможност за обединение на потоците на Майката Земя и Отеца Небесен, като възможност за обединяване на енергиите за благо-деяния. И основа за това служи Закона за Благодарността, един от основните Закони на космическите взаимодействия.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Чудно! И истинно. :)))
19.04.2011 12:28
Благодарността е висша форма на Чувствопознание и само в присъствената душа може да има светлинно отражения на целия й свят арсенал от можене, в който с благодеянието на вътрешната си благодарност правим път за Чистотата в себе си.
цитирай
2. prosvetlenie - Благодарността е Любов ! Трябва да ...
20.04.2011 07:43
Благодарността е Любов ! Трябва да бъдем благодарни на Всевишния за всичко и въпреки всичко.Да бъдем благодарни за целия прекрасен свят,с който ни е дарил !:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prosvetlenie
Категория: Други
Прочетен: 477196
Постинги: 166
Коментари: 113
Гласове: 541
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031